Gastles architectuur voor leerlingen IMC basis in Oss

Gastles IMC basis Oss

Woensdag 9 december hebben een aantal leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool Hertogin Johanna A in Oss ervaren hoe het is om architect te zijn, tijdens één van de onderdelen van het vak bouwkunde van IMC Basis.

De les begon met een inspirerende presentatie, met veel voorbeelden van Architectuur en uitleg over waarover een architect allemaal moet nadenken bij het ontwerpen van een gebouw. Daarna mochten de leerlingen zelf aan de slag met een praktische opdracht.

Onder leiding van Michiel van Zoest hebben de leerlingen een ruimtelijke (3-dimensionale) tekening omgezet naar een plattegrond, waarbij ze hebben geleerd over gevels, verschillende projecties van perspectief, het “tekenen op schaal”, rekenen met oppervlaktes, het weergeven van ramen en deuren en meubels en het lezen van verschillende symbolen op een echte bouwtekening.

IMC Basis

Op een groeiend aantal basisscholen in heel Nederland krijgen alle leerlingen van groep 7 en 8, twee jaar lang, elke week, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten die de kinderen meenemen in hun beroepswerelden. Leerlingen ervaren en ontdekken samen met de gastdocenten vakgebieden zoals Journalistiek, Wetenschap, Recht, Geneeskunde en Beeldende Kunst. Doordat zij samen met de gastdocenten hun vak kunnen uitoefenen en hen álles kunnen vragen, verplaatsen zij zich elke week weer opnieuw in een interessant deel van de wereld om zich heen.

Door de lessen denken leerlingen na over hun toekomst; wat vind ik interessant, waar ben ik goed in, wat past bij mij en wat niet? Ze leren vaardigheden die de rest van hun leven van pas komen, vergroten hun netwerk, krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze hun talenten en voorkeuren ontdekken en krijgen een breed beeld van de maatschappij en hun mogelijkheden daarin. Hierdoor kunnen ze later goed gemotiveerde keuzes maken als het gaat om schoolprofiel, studie en werk.

Dit is waardevol voor alle kinderen in Nederland. Want wie al op jonge leeftijd mee mag doen in de maatschappij, groeit op om daar later zelf een positieve rol in te spelen.

Wilt u meer weten over diverse (onderwijs)projecten die Michiel van Zoest verder aanbied? Kijk dan bij Workshops of bij Project-onderwijs, of neem contact op via  info@michielvanzoest.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*